A szervezet általános célja, hogy a szolgáltatásként olyan brikettálási technológiát tegyen elérhetővé, mellyel a megrendelő tetszőleges helyszínen dolgoztathatja fel az ott összegyűjtött brikettálható anyagokat. Az egyébként hulladékként kezelt biomassza nagy távolságokra történő szállítás nélküli hasznosítása egyaránt szolgál társadalmi, ökológiai és üzleti célokat (tüzelőhöz kapcsolódó költségelőnyök realizálása). A célok együttes figyelembe vétele több partnercsoport megfelelő bevonásával lesz biztosítható.

Az üzleti cél a faipari, ill. mezőgazdasági/erdészeti vállalkozásokban keletkező hulladékjellegű biomassza brikettálását jelenti, olyan árképzés mellett, mely egyszerre biztosítja, hogy ezek – a szokásostól eltérő módon – saját telephelyükön, maguk hasznosíthassák a hulladékukat és piacinál kedvezőbb áron jussanak hozzá kényelmes és korszerű fűtőanyaghoz. Ez vagy költségmegtakarítás vagy üzleti bevétel révén biztosít mérhető előnyt az érintett vállalkozásnak.

 

A társadalmi célrendszer több,szinergikus elemet tartalmaz, mely további nonprofit szervezetek bevonásán keresztül valósítható meg:

- munkahelyteremtés közvetlen és közvetett módon
- környezettudatos termelést kialakító és erősítő mentorációs program támogatása
- környezetbarátabb és olcsóbb megújuló tüzelőanyag biztosítása a térségben, mind üzleti, mind szociális alapon
- öko termelési módszerek és eljárások terjesztése